Kattoturvatuotteet - Seinä- ja kattotikkaat

KattoturvatuottetKotimaiset vankat tikkaat tekevät katolla liikkumisen turvalliseksi.

Vaikka et aikoisi liikkua katolla, rakennustarkastajasi vaatii katollesi pysty- ja lapetikkaat ja suosittaa kattosillan asentamista. Kattosi kunto on aika ajoin tarkistettava ja piipullekkin on päästävä turvallisesti.

Tikasjärjestelmän tikasrungoista ja lisävarusteista saa tikkaat moneen eri tarkoitukseen. Samoja tikasrunkoja voidaan käyttää niin seinä- kuin lapetikkaissa sekä turvatikkaissa.

Asennuksessa käytetään kullekin kattotyypille varta vasten kehitettyä kiinnikettä. Myös turvatikkaan seinäasennuksessa käytetään siihen tarkoitettuja kiinnikkeitä. Sivuttaista siirtymistä varten seinälle asennetaan sivutanko.

TIKASRUNKOJEN MATERIAALI
Tikasrunkojen materiaalina käytetään terästä. Käyntileveys on 400 mm.

PITUUDET
Tikasrunkoja on saatavissa 0,9 m, 2,7 m, 3,3 m sekä 4,2 m pituisina. Tikkaat ovat myös helposti jatkettavissa yksinkertaisella ruuviliitoksella. Näin ollen esim. yhdistämällä kaksi 0,9 m tikasrunkoa saadaan 1,8 m tikas.

VÄRIT
Tikkaita on saatavissa Rautaruukin värikartan väreissä. Vakiovärejä ovat valkoinen (RR 20), tumma harmaa (RR 23), punainen (RR 29), tumma ruskea (RR 32), musta (RR 33) sekä tiilenpunainen (RR 750). Tilauksesta on saatavissa myös muita värejä.

Lumiesteet

Runsaslumisina talvina rakennusten katoille kerääntyy jopa satojen kilojen edestä lunta. Katolle kertyneet lumet saattavat jäätyä yhtenäiseksi massaksi, jotka pudotessaan aiheuttavat vaaran. Lumiesteen avulla pyritään estämään lumen putoaminen hallitsemattomasti katolta. Näin suojataan alla liikkuvia ihmisiä ja omaisuutta. Jokaiselle kattotyypille löytyy omat kannakkeensa. Oikein asennettuna lumieste takaa katon ja ympäristön turvallisuuden.

Lumiesteputken koko on Ø 32 mm ja materiaalina on 1,5 mm teräs. Maalipinta lisää korroosiosuojaa; värin voi valita Rautaruukin värikartasta. Vakiovärejä ovat valkoinen (RR 20), tumma harmaa (RR 23), punainen (RR 29), tumma ruskea (RR 32), musta (RR 33) sekä tiilenpunainen (RR 750). Tilauksesta on saatavissa myös muita värejä.

Lumiestekiinnikkeet ovat VTT:n testaamia, ja ne täyttävät RT 85-10708:n vaatimukset.

lumieste

Hoitotasot (kattosillat)

Hoitotasoja on saatavissa Rautaruukin väreissä. Vakiovärejä ovat valkoinen (RR 20), tumma harmaa (RR 23), punainen (RR 29), tumma ruskea (RR 32), musta (RR 33) sekä tiilenpunainen (RR 750). Tilauksesta on saatavissa myös muita värejä.
kattosilta

Huoltosuosituksia

Sadevesikouru on puhdistettava roskista vähintään 2 kertaa vuodessa.

Talviaikaan sadevesikouruhin ei saa päästää kertymään suuria määriä jäätä/lunta, koska se voi vahingoittaa sadevesikourua, ja näin ollen haitata sen toimintaa. Pahimmassa tapauksessa katolta putoavat lumet repivät sadevesikourut kokonaan irti.
Lumiesteiden tarkoitus ei ole pitää suuria määriä lunta/jäätä katolla, vaan asiakkaan on itse huolehdittava lumien poistamisesta katolta, jottei lumiesteet/kattorakenteet vahingoitu. Myös lapetikkaiden ja kulkusiltojen päältä tulee poistaa ylimääräinen lumikuorma, jotta ne eivät vahingoitu.

Huomioithan että palveluistamme on mahdollista saada kotitalousvähennys! Lisätietoja tästä
Juha Pousi – Yrittäjä
Back to Top